Puunkaatoilmoitus
Yksittäisten puiden kaatamiseen asemakaava- ja rantakaava-alueella on aina haettava lupa. Toiminta-alueella puiden kaadoista näillä alueilla päättää rakennusvalvonta. Kun suunnittelet puun tai puiden kaatamista tontillasi, selvitä siis ensin sijaitseeko kiinteistösi asemakaava- tai ranta-asemakaava-alueella. Puiden kaatamisesta tehdään ilmoitus rakennusvalvontaan erillisellä puunkaatoilmoitus -lomakkeella hyvissä ajoin ennen työhön ryhtymistä.

Toimi näin

Hae lupaa yksittäisten puiden kaatamiseksi asemakaava- tai ranta-asemakaava-alueella erillisellä puunkaatoilmoitus -lomakkeella. Lomakkeen löydät Rakennusvalvonnan lomakkeet -verkkosivulta. Hakemuksen voit palauttaa sähköpostitse tai postitse toimipisteisiin.
Puunkaatoilmoitusta ei voi tehdä Lupapisteen kautta.
Kaikessa puun kaatamisessa tulee aina varmistua toimenpiteen turvallisuudesta. Lintujen pesäpuita ei saa kaataa. Kun puita kaadetaan, ei saa häiritä pesiviä lintuja 1.4.-15.8. välisenä aikana.
Mikäli et ole varma puunkaatoon liittyvästä luvanvaraisuudesta, ota yhteyttä rakennustarkastajaan.

Kenelle ja millä ehdoin

Lupaa voi hakea kiinteistön omistaja tai valtakirjalla tämän edustaja. Yrityksissä lupaa voi hakea kaupparekisteriotteeseen merkitty nimenkirjoittaja.

Käsittelyaika

Hakemuksia käsitellään jatkuvasti, ilman määräaikoja.

Voimassaoloaika

Puunkaatoilmoitus on voimassa välittömästi, voimassaoloaikaa ei ole.

Toimipiste

Kirkkokatu 2
85800 HAAPAJÄRVI

Toimipiste

Liikekeskus Nelosforum
Pomojentie 1
86710 KÄRSÄMÄKI

Toimipiste

Reisjärven kunnantalo
Reisjärventie 8
85900 REISJÄRVI

Puhelinnumerot
Haapajärven ja Reisjärven rakennuslupa-asiat +358 444456153
Kärsämäen rakennuslupa-asiat +358 403008260