Kylät

Maaseudun merkitys ja arvo ovat vahvistuneet - kiitos kuuluu kylillemme! 

Kylien aktiivinen toiminta, joka kattaa kokonaisvaltaisesti koko elämän kirjon, vahvistaa kylien elinvoimaisuutta ja toimii oivallisena vetovoimatekijänä. Kylien toiminta perustuu vapaaehtoisuuteen ja yhteistoimintaan. "Tehhään talakoilla", niin kuin Haapajärvellä sanotaan. 

Kyläyhdistykset tekevät erittäin merkittävää työtä paitsi kyläläisten myös kaikkien kuntalaisten hyvinvoinnin edistämiseksi. Kyläyhdistykset ovat yhteistyössä kaupungin kanssa toteuttaneet useita eri hankkeita mm. retkeilyreitistöjen rakentamisessa. Reiteilyreitistöihin voit tutustua täällä.

Alla olevista linkeistä pääset kylien kotisivuille ja Facebook-sivuille:

Ahola
Haaga-Tiitto, Haaga-Tiitto -kyläyhdistys Facebook
Autioranta-Oksava, Autioranta-Oksava Facebook
Karjalahdenranta, Karjalahdenrannan kyläyhdistys
Koposperä
Kumiseva, Kumisevan kylä
Kuona-Välioja, Kuona-Välioja
Kuusaa-Jokela, Kuusaa-Jokela Jokuset
Parkkila, Parkkilan Kyläyhdistys Ry
Siiponkoski, Siiponkosken Jokikeskus

Kylistä ja niiden palveluista löydät lisätietoa myös Visit Haapajärvi -sivuilta.

Kaupungin ja kylien välistä sekä kylien keskinäistä yhteistyötä kehitetään kyläneuvostotoiminnalla. Haapajärven Kyläneuvosto on perustettu helmikuussa 2014. Haapajärven Kyläneuvosto on yksi pisimpään toimineita kyläneuvostoja Pohjois-Pohjanmaan alueella. Kyläneuvosto toimii aktiivisena kylien omatoimisuuden ja elinvoimaisuuden edistäjänä. Lisätietoja Kyläneuvoston toiminnasta saat täältä.

Keskipiste-Leader ry myöntää rahoitusta myös kylien kehittämis- ja investointihankkeisiin. Keskipiste-Leaderin kotisivut löytyvät osoitteesta www.keskipisteleader.fi. Kotisivuilla on runsaasti lisätietoja hankerahoituksesta. Lisätietoja Keskipiste-Leaderin rahoituksista voi kysyä myös hankeneuvoja Anni-Mari Isoherraselta, p. 040 544 8643, anni-mari.isoherranen@keskipisteleader.fi.

Kyläyhdistysten tapahtumia löytyy myös kaupungin tapahtumakalenterista
Kyläaktiivit, muistattehan ilmoittaa tapahtumastanne täällä.