Haapajärvi palkittiin yritysmyönteisimpänä kuntana

Keski-Pohjanmaan Yrittäjien syksyllä yrittäjille järjestämän Elinkeinopoliittinen mittaristo -kyselyn perusteella Haapajärvi oli alueen yritysmyönteisin ja aktiivisin kunta. Toisena oli Kalajoki ja kolmantena Kokkola.

Yrityspalvelujen, kaupungin, yrittäjäyhdistyksen ja yrittäjien pitkäaikainen myönteinen yhteistyö tuottaa tulosta yritysten toimintaan ja kehittämisedellytyksiin. Onnittelut kaikille palkinnon eteen työtä tehneille työntekijöille, luottamushenkilöille, yrityksille ja muille toimijoille.

Tästä on hyvä jatkaa yhteistyötä!

Tervetuloa tutustumaan kaupungintalon näyttelyihin

Kaupungintalolla (Kirkkokatu 2) on esillä kolme monipuolista näyttelyä:

- Mika Myllylän palkintokokoelma hiihtovälineineen

- Erkki-Sakari Heinosen taidenäyttely

- teekaupungin lähes 800 teekupin teekuppikokoelma

Näyttelyt ovat avoinna arkisin klo 8.30-15.00 ja erikseen sovittaessa muulloinkin, josta voi sopia kulttuuriohjaajan kanssa p. 044-4456201

 

Näyttelyt kaupungintalolla.jpg

 

Keski-Pohjanmaan maakuntaviesti 2019 Haapajärvellä

Nyt tarvitaan paikkakunnan hyvää yhteishenkeä, että ensi talven suurtapahtuma saadaan järjestettyä mallikkaasti.

Maakuntaviestiä valmistellaan useassa toimikunnassa ja nyt on aika hakea talkoolaisia erilaisiin tehtäviin: ajanottoon, latupartioon, liikenteenohjaukseen, ensiapuun, järjestysmieheksi, ravintolapalveluihin, jne. Ilmoittaudu talkoolaiseksi ja kerro toiveesi, missä haluaisit olla mukana.

Tiedustelut ja ilmoittautuminen sähköpostilla tapanip.keskitalo@gmail.com ja ravintolapalvelutehtävien osalta riitta.heittokangas@haapajarvi.fi

Kaupunki tukee työllistämistä

Haapajärven kaupunki maksaa lisäpalkkatukea yritykselle tai yhdistykselle 300 päivää työttömänä olleen henkilön työllistämisestä. Lisäpalkkatukea voidaan maksaa kuudelta kuukaudelta. Lisäpalkkatuki on kolmelta ensimmäiseltä kuukaudelta 300 euroa ja kolmelta viimeiseltä kuukaudelta 400 euroa kuukaudessa. Lisäksi voidaan maksaa 300 euron kertatuki, jos kyseisen henkilön kanssa tehdään toistaiseksi voimassa oleva työsopimus välittömästi em. puolen vuoden jakson jälkeen.

Haapajärven varaston rakentamiseen liittyvä raskaan liikenteen lisääntyminen, käytettävä tiestö ja liikenneturvallisuus

Senaattikiinteistöt rakennuttaa Puolustusvoimien logistiikkalaitoksen käyttöön varastosuojia vuosina 2018 - 2020. Rakentaminen voi jatkua vuoteen 2021 saakka. Rakentamisen tavoitteena on taata määräysten mukaisen materiaalin varastointi Haapajärven varaston alueella. Rakentamisen pääurakoitsija on SRV RAKENNUS OY.