Jokelan kylän pyörä/maastopyöräilyreitti

Jokelan kylän pyörä/maastopyöräilyreitti 12,2 km 

Saapuminen

Haapajärven keskustasta lähdetään Ouluntie (58) Kärsämäkeen päin, ja ajetaan n. 12 km, ja käännytään oikealle, tielle Koposperäntie, ja ajetaan n. 4 km, vasemmalle tulee Koposperän kylätalo. 

Reittihuolto: 

Koposperän kyläyhdistys ry, puh. 040 721 8062

Reittiseloste

Jokelan kylän reitti alkaa Koposperän kylätalolta, ja reitti on viitoitettu maastoon. Kylätalolta lähdetään oikealle ja ajetaan n. 0,9 km, josta käännytään oikealle Lahdennevantielle. Lahdennevantietä ajetaan noin 1,8 km käytännössä suoraan aina Settijärveen laskevan Uusijoen ylittävälle sillalle.

Uusijoen kohdalla ylitetään silta ja jatketaan n. 0,3 km peltojen välissä kulkevalla ja loivasti vasemmalle kaartuvaa tieosuutta suoraan, kunnes tulee ensimmäinen jyrkkä mutka vasemmalle. Reittiä ajetaan kääntyen vuoroin vasemmalle ja vuoroin oikealle sorapohjaisella tiellä n. 1 km, kunnes saavutaan koivikon reunaan ja käännytään taas vasemmalle, kun päästään koivikkopalstojen välistä kulkevalle pätkälle, tiepohja muuttuu hyvin pehmeäksi, märäksi ja mutaiseksi, n. 0,1 km ajaksi.

Mutaisemman pätkän jälkeen ajellaan taas soraisemmalla ja hieman aiempaa epätasaisemmalla tiepohjalla vuoroin vasemmalle ja vuoroin oikealle kääntyviä osuuksia noin 1 km, kunnes tullaan peltotien ja Myllytien risteykseen, josta käännytään vasemmalle. Myllytietä ajetaan noin 0,4 km ja ylitetään Uusijoki.

Joen ylityksen jälkeen käännytään Myllytietä oikealle punaisen puutalon kohdalta, ajetaan vajaa 0,1 km, käännytään vasemmalle ja ajetaan Myllytien päähän, joka loppuu tien nro 58 (Ouluntie) risteykseen, jolloin ollaankin Jokelan kylällä reitin päässä.

Jokelan kylän pyöräilyreitti soveltuu ajettavaksi tavallisellakin pyörällä, reitillä on joitakin pehmeitä kohtia, jossa läskipyörä pääsee oikeuksiinsa. Reitti kulkee pääasiassa sorapintaisella kylätiellä, välillä on pieniä pätkiä peltotietä, jotka ovat pehmeämpiä ja mutaisempia.

Kauniissa maalaismaisemissa risteilevä Jokelan kylän pyöräilyreitti on leppoisa ja nopea ajettava. Peltoaukeilta ovat hyvät näkymät joka suuntaan, ja lyhyet metsäosuudet ja talojen ryppäät tuovat vaihtelua. Autoliikennettä vaikuttaa olevan vähän, mutta huomioitava on, että maatalouskoneita alueella voi liikkua aika ajoin.