Teepiknik 2021

Teepiknik 2021 kutsuu viettämään kesäiltaa Ronkaalan rantaan

Neljännen kerran toteutettava Teepiknik-tapahtuma tarjoaa tekemistä, nähtävää ja koettavaa kaikenikäisille. Haapajärven kaupungin, järjestöjen, yhdistysten, ryhmien ja yksityisten henkilöiden yhdessä järjestämä tapahtuma järjestetään Ronkaalan rannassa ja pesäpallokentällä tiistaina 6.7. klo 18 -21.

Taikaa ja illuusiota tarjoaa Taikuri Puijon Paroni eli Jouni Vepsäläinen. Puijon Paronin lavashow hämmästyttää ja ilahduttaa niin lapsia kuin aikuisiakin. Taikuri myös kiertelee yleisön seassa esittämässä lähitaikuutta ja ajatustenlukua. 

Vuorovaikutteisessa Putkimiehet orkesterin konsertissa Rollon muusikot laulavat ja soittavat innostavia ja hulvattomia lauluja. Instrumentteina käytetään perinteisten soittimien lisäksi mm. viemäriputkia ja tiskiharjoja. Draamallisessa konsertissa kolme putkimiestä saapuu selvittämään paikallista putkitukosta. Työn lomassa lauletaan laulu, jos toinenkin. Yleisö otetaan mukaan kommunikoimaan, laulamaan ja liikkumaan läpi esityksen.

Paikallista väriä esiintyjäkaartiin tuovat Haapalastut sekakuoro, Pale, Pera ja Jussi, Haapakitarat sekä Perhe Ahvenjärvi – Lappalainen ryhmä- ja sooloesityksillään. Haapalastut sekakuoro laulaa kauniita, kesäisiä lauluja haitarin ja tinapillin säestyksellä. Kahdesta kitaristista ja yhdestä huilistista koostuva Pale, Pera ja Jussi -trio esittää musiikkia kansanlauluista iskelmään ja poppiin. Haapakitarat -yhtye soittaa tanssimusiikkia. Emilia Lappalainen laulaa ja soittaa viulua, Joonatan Lappalainen soittaa xylofonia ja perhe Ahvenjärvi -Lappalainen soittaa ja laulaa yhdessä mm. tilaisuuden päätöksessä.

Liikunnan ystäville ja kokeilunhaluisille on tarjolla monenlaisia vaihtoehtoja. Maaselän Latu tutustuttaa melontaan ja Liikuntakeskus Buusti spinning-pyöräilyyn ja jumppatarjontaan (Buustin ohjelma peruutettu sairaustapauksen vuoksi, pahoittelemme). Kiilojen ja liikuntapalveluiden pisteellä lapset voivat kokeilla mm. aitajuoksua ja seiväshyppyä. Ajotaitojaan voi kokeilla polkupyörällä, jonka ohjaus toimii päinvastaisesti kuin on totuttu. Nuorisopalveluiden pisteellä voi testata Benji-trampoliinia. Pikkulapset pääsevät hyppimään pomppulinnaan.

Teetoimikunnan Teekaupunki -pisteellä pääsee arvuuttelemaan purkissa olevan teen määrää ja kokeilemaan teepussin heittoa. Kirjasto tuo paikalle kirjastoauton, jossa voi mm. kuunnella Kellariprinsessan kamarineidon lukemia satuja. Onnenpyörän ja kasvomaalausta löytää 4H:n toimipisteeltä. Jokilatvan opiston pisteellä voi tutustua Natalia Pikkaraisen Tee-ornamentteihin ja metallipakotus -imitaatioihin. Omat pisteensä Teepiknikille pystyttää myös SPR:n Haapajärven osasto.

Maaselän Martat paistavat vohveleita nautittaviksi teen, kahvin tai mehun kera. Kuusaan LiuLau-Baarissa pääsee maistelemaan makkaraa, lettuja ja jäätelöä juomien kera. Käsityö- ja taidepaja MiriMarin teepuodista voi ostaa herkullista teetä kotiin viemisiksi. Haapajärvi-Seuran pisteeltä voi ostaa seuran tuotteita.

Teepiknik alkaa jo perinteeksi muodostuneella teepussin laskulla Haapajärveen. Tilaisuus päättyy, kun teepussi nostetaan järvestä ylös. Teepiknik -tapahtumaan on vapaa pääsy. Yleisöä pyydetään noudattamaan voimassa olevia korona -ohjeistuksia, huolehtimaan käsihygieniasta ja ylläpitämään tarvittavat turvavälit.

 

Teepiknik 2021 ohjelma: /sites/haapajarvi.fi/files/Teepiknik%202021/Teepiknik%202021%20ohjelma%20sis%C3%A4sivut.pdf

Teepiknik tapahtuma-alue: /sites/haapajarvi.fi/files/Teepiknik%202021/Teepiknik%20tapahtumapaikat%202021.pdf