Teepiknik 2017
Ensimmäinen Teepiknik järjestettiin Haapajärvellä 7.7.2017 Suomi100 -tapahtumana.

Teepiknik 2017

teepiknik_mv_silta.jpg
Teepiknikin avajaisia vietetään klo 15:30 Kirkkorannassa. Jo ennen avajaisia on mahdollisuus osallistua opastetuille kierroksille museoihin klo 14:00. Myynti- ja toimintapisteet ovat avoinna klo 16:00 - 21:00. Erilaiset esiintyjät viihdyttävät yleisöä aina tapahtuman päättäjäisiin asti. Päättäjäisiä vietetään kirkkorannassa klo 21:45.
 

Teepiknik tapahtuma-alue

Teepiknik -tapahtuma levittäytyy Ronkaalan ulkoilualueelle. Alueelta löytyy piknikpaikkoja, toimintapisteitä ja myyntipisteitä. Avajaisia ja päättäjäjäisiä varten kokoonnutaan kirkkorantaa. Sieltä on mainio näköyhteys kirkkosillalle, missä seremoniat tapahtuvat. Näyttelyt löytyvät Ståhlbergin lapsuudenkotimuseosta, kaupungintalolta ja kirjastosta.

tapahtumakarttakuva.jpg

Teepiknik – koko kansan yhteinen ohjelmallinen eväsretki

Teepiknik -tapahtuma järjestetään Haapajärvellä, Suomen teekaupungissa, perjantaina 7.7.2017. Ohjelmallinen eväsretki levittäytyy Haapajärven rantapuistoon, uimarannalle ja urheilukentille. Tapahtuma on avoin kaikille, eikä sinne ole pääsymaksua. Teepiknik on osa virallista Suomi100 -ohjelmaa. Kauniin rantamaiseman lisäksi osallistujille on tarjolla monipuolista ohjelmaa, jota tarjoavat yleisön joukossa kiertävät esiintyjät, erilaiset toimintapisteet, opastetut kierrokset näyttelyihin ja muut oheistoiminnat.

Kiertelevillä muusikoilla on laaja soitinvalikoima, joista he taikovat esille musiikkia jokaisen makuun. Myös vokaalimusiikin tarjonta on laajaa. Voipa järvellä nähdä soivan kirkkoveneenkin. Soittajat, laulajat, tanssijat ja taikuri hämmästyttävät yleisöä taidoillaan. Piirinpyöriäiset, Suomi100 -yhteistanssi ja Lavis-Lavatanssijumppa kutsuvat mukaan rytmikkääseen liikuntaan.

Kisailemaan ja voimiaan koittelemaan pääsee leikkimielisissä urheilulajeissa ja kilpailuissa, jotka ovat saaneet innoituksensa tee-teemasta. Välillä voi nautiskella melonnasta järvellä, SUP-lautailusta tai pulahtaa uimaan. Lapset pääsevät kisailun lisäksi hyppimään pomppulinnassa, osallistumaan keppihevoskisoihin ja hoivaamaan nallea ensiapupisteessä.

Myyntipisteet tarjoilevat teetä eri muodoissaan ja herkullista purtavaa. Toki mukaan voi ottaa myös oman eväskorinsa, jota on helppo täydentää tarjolla olevilla antimilla.Teetietouttaan voi lisätä tutustumalla erilaisiin teelaatuihin, yrttien käyttöön ja erilaisiin teekulttuureihin. Teeisäntä avaa tutustujille kaupungin teekuppikokoelman salat ja Suomen ensimmäisen presidentin lapsuuteen pääsee tutustumaan Ståhlbergin lapsuudenkotimuseossa.
 
Haapajärvi kutsuu kaikkia nauttimaan yhdessäolosta ja leppoisasta meiningistä järven rannalla keskellä kaupunkia. Lähde kanssamme Teepiknikille. Kohotamme yhdessä teekupin itsenäiselle Suomelle ja vapaudelle.

Teepiknik -tapahtuman järjestäjät

Tapahtuman järjestää Haapajärven kaupungin kulttuuripalvelut yhteistyössä paikallisten yhdistysten, järjestöjen, esiintyjien, yritysten, yhteisöjen ja muiden toimijoiden kanssa.

Mukana tapahtumassa ovat mm. Aava Sisustus, Burn Out -bändi, Geokätköilijät, Haapajärven 4H, Haapajärven karateseura, Haapajärven kaupunki, Haapajärven lukion Bryssel 2018 -ryhmä, Haapajärven perheryhmäkoti, Haapajärven Pesä-Kiilat, Haapajärven Ravi, Haapajärven seurakunta, Haapajärven Yrityspalvelut Oy, Haapalastut, Hautakankaan tytöt, Horror vacui, Huiluduo Tahditon, Iston ilmakuvaus, Jokilaaksojen Musiikkiopisto, Jokuset -kyläyhdistys, K.J.Ståhlbergin säätiö, Kalustetalo Niemelä, Keppihevostytöt, KG -trio, Kirjoittajayhdistys Inspis, Kopolan kyläyhdistys, Kopolan teatteri, Kotiseututaikuri Jarmo, Kumisevan Kaiku, Kumisevan kyläyhdistys, Kuona-Väliojan kyläyhdistys, Lakukauppias Veijo Lindman, LC Haapajärvi, Lilja Isokoski, Maaselän Latu, Maaselän Martat, Me&i -vaatteet Leena Haanpää, Minna Kuisma Lavis-Lavatanssijumppa, Miukeli-yhtye, Myllymäen tila, Nihak ry, Nivalan puhallinorkesteri, Pera&Pojat, Pieni Valo, Pyhänet, Semplice -lauluyhtye, SPR, Tanssiryhmä Humu, Teetoimikunta...

Haluatko mukaan? Ota yhteyttä: soili.pentikainen@haapajarvi.fi