Teepiknik 2022

Teepiknik 2022 kutsuu viettämään kesäiltaa Ronkaalan rantaan

Viidennen kerran toteutettava Teepiknik-tapahtuma tarjoaa tekemistä, nähtävää ja koettavaa kaikenikäisille. Haapajärven kaupungin, järjestöjen, yhdistysten, ryhmien ja yksityisten henkilöiden yhdessä järjestämä tapahtuma järjestetään Ronkaalan rannassa ja pesäpallokentällä perjantaine 8.7. klo 17.30 alkaen.

Teepiknik alkaa jo perinteeksi muodostuneella teepussin laskulla Haapajärveen. Tapahtuman avaa kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Aleksi Välikangas. Teepussin laskussa häntä avustaa Teetoimikunnan edustaja.

Iloa ja riemua koko perheelle tarjoaa maailmanmestari-taikuri Simo ”Jokeri Pokeri Box” Aalto yhdessä̈ avustaja-vaimonsa Kirstin kanssa. Simo johdolla kaikenikäiset katsojat pääsevät matkalle taikamaailmaan, jossa mikään ei ole mahdotonta. Mukana seikkailevat Simon ja Kirstin eläinkaverit Erkki-kani ja Paloma-kyyhky.

Paikallista väriä esiintyjäkaartiin tuovat Rat Trap, Pale, Pera ja Jussi sekä Humppa-Enkelit. Naapurikuntaa Nivalaa edustaa puolestaan rautalankaduo Kaiku.

Laulaja, kitaristi Alex Junnikkalan, rumpali Jani Paanasen ja basisti Arttu Hautakankaan muodostama Rat Trap soittaa suoraviivaista punk rockia. Nuorten miesten energinen esiintyminen on poikinut vertauksia Klamydia-yhtyeen alkutaipaleeseen 90-luvulla.

Kahdesta kitaristista ja yhdestä huilistista koostuva Pale, Pera ja Jussi -trio esittää musiikkia kansanlauluista iskelmään ja poppiin. Heidän esiintymistään kuullaan tapahtuman avauksessa ja päätöksessä sekä myyntialueella.

Humppa-Enkelit on kuntotanssiryhmä, joka koostuu kaiken ikäisistä ja näköisistä tanssijoista. Humppa-Enkelit tanssivat huumorimielellä pilke silmäkulmassa ja ryhmän tarkoituksena on jakaa tanssin riemua myös katsojille. Humppa-Enkelit esiintyvät pesäpallokentällä.

Rautalankaduo Kaiku esittää 60-luvun tyylistä instrumentaalimusiikkia. Duossa soittavat Jari Hautasaari, kitara ja Jukka Kuki, kosketinsoitin komppikoneella, kitara. Rautalankaduon tahdissa pääsee tanssimaan pesäpallokentällä.

Liikunnan ystäville ja kokeilunhaluisille on tarjolla monenlaisia vaihtoehtoja. Maaselän Ladun toimintapisteellä pääsee tutustumaan melontaan ja järjestön toimintaan. Haapajärven Kiilat järjestävät monenlaisia liikuntapisteitä, joissa voi kokeilla mm. aitajuoksua, tarkkuusjuoksua tai lyönnin nopeutta tutkapisteellä. Nuorisovaltuuston pisteellä pääsee testaamaan Benji-trampoliinia.

Teetoimikunnan ja Teekaupunki Haapajärven -pisteellä pääsee kokeilemaan teepussin heittoa ja teekuppimuistipelin pelaamista. Kirjasto järjestää Hullun hatuntekijän teekutsut. 4H:n toimipisteeltä löytyy hauskaa puuhaa. Jokilatvan opiston pisteellä voi tutustua Natalia Pikkaraisen opastuksella teeaskarteluun. Luovan kirjoittamisen kurssin haikuja on puolestaan ripustettu alueella oleviin puihin. Haapajärven seurakunnan lähetys- ja diakoniatyön pisteeltä löytyy mm. reilun kaupan makuja yhteisvastuullisesti. Keski-Pohjan Diabetesyhdistys esittelee toimintaansa. SPR:n Haapajärven osasto esittelee toimintaansa ja vastaa tapahtuman ensiavusta.

Mallan Kiertävä Minisirkus järjestää sirkuspajan, jossa pääsee kokeilemaan erilaisia sirkusvälineitä ja tekemään sirkustemppuja. Kotiseututaikurin taikapisteellä puolestaan opetetaan pieniä taikatemppuja lapsille. Kotiseututaikuri löytyy Haapajärvi-Seuran pisteeltä, jossa voi ostaa seuran tuotteita. Pikkulapset pääsevät hyppimään Haapajärvi-Seuran pomppulinnaan.

Herkkuja, seuraa ja hyvää tunnelmaa on tarjolla myyntipisteillä. Maaselän Martat paistavat herkullisia vohveleita nautittaviksi teen, kahvin tai mehun kera. Kuusaan LiuLau-Baarin keittiössä paistetaan maistuvia lettuja hillosilmällä, kermavaahdolla tai jäätelöllä kuorrutettuna. Myös hiilosmakkara, pullakahveet, limut, mehut ja haudutettu tee kuuluvat baarin valikoimiin. Café Maalaisunelma Oy:n vaunusta saa mm. luomuteetä ja -kahvia hapanjuurileivän tai maalaispizzapalan kanssa.

Teepiknik 2022 päättyy, kun teepussi nostetaan päätössanojen jälkeen järvestä ylös. Tapahtumaan on vapaa pääsy.

Tervetuloa! Welcome! Ласкаво просимо!

 

Lue lisää esiintyjistä www.haapajarvi.fi/teepiknik-2022-esiintyjat

Ohjelma Teepiknik 2022