Muistelulaukut

Haapajärven kirjaston muistelulaukut

Muistelulaukku on tarkoitettu viriketoiminnan järjestämiseen ja apuvälineeksi ensisijaisesti vanhusten parissa työskenteleville ohjaajille ja muille henkilöille. Päiväkodit ja koulut  voivat myös hyödyntää laukkua, jonka sisältö sopii kaikenikäisille. Laukut on tehty kirjaston " Yhteistyötä, saavutettavuutta ja kulttuurihyvinvointia kaikille"-hankkeen puitteissa. 

Laukkuun on koottu useita esineitä vuosikymmenien varrelta ja niiden tarkoituksena on herätellä muistoja. Laukun esineitä saa vapaasti katsella, kosketella ja pyöritellä käsissä. Laukusta löytyy esineitä, kirjoja, juttuja sekä vinkkejä aiheeseen liittyviin elokuviin ja videopätkiin. Sisältöön kuuluu myös erilaisia kuvia. Laukussa on mukana myös muisteluvihko, johon  voi kirjoittaa omia muistoja aiheesta. 

Muistelulaukut on lainattavissa Haapajärven  kirjastosta, ja niissä on kahden viikon laina-aika. Muistelulaukut lainattavissa vain Haapajärvellä.

Ota yhteyttä:

Haapajärvi: kirjasto@haapajarvi.fi, 044-4456 207

Muistelulaukku - Koulu

Miltä koulunkäynti tuntui ennen vanhaan? Miltä aapinen näytti? Miten lapset käskettiin välitunnilta takaisin luokkaan? Millaisia apuvälineitä matematiikan tunnilla oli? Tämä kaiki ja paljon muuta selviää Koulu-muistelulaukusta. 

Muistelulaukku - Miesten työt

Millaisia töitä miehet ennen vanhaan tekivät? Millaisia työkaluja tarvittiin? Muistelulaukussa mukana erilaisia kuvia ja työvälineitä, jotka siivittävät muistelemaan töitä ja eri työvaiheita. 

Muistelulaukku - Pelit ja leikit

Millaisilla leikkikaluilla ennen leikittiin? Mitkä olivat suosituimmat lelut? Muistatko paperinuket ja kapteenin hatun taittelun? Muistelulaukussa mukana leikkikaluja, käpylehmiä ja muuta muisteltavaa lasten leikeistä.