Kaikukortti

Kulttuuri kuuluu kaikille! Jokaisella on oikeus käydä konserteissa, festivaaleilla, museoissa ja teattereissa, vaikka oma taloudellinen tilanne olisikin tiukka. Ratkaisuksi tähän on kehitetty Kaikukortti. Kaikukorttitoimintaa on kehittänyt valtakunnallinen Kulttuuria kaikille -palvelu

Mikä on Kaikukortti? 

Kaikukortilla voi hankkia maksuttomia pääsylippuja esimerkiksi konsertteihin, teatteriin, liikuntapalveluihin ja festivaaleille. Kaikukortti on henkilökohtainen eikä se maksa mitään. Kaikukortti on voimassa vuoden ajan kortin saamispäivästä lukien. Kortin saaminen ei edellytä erillisiä todistuksia tuloista. Pyydä oma korttisi palveluista, jossa olet asiakkaana. 

Voit saada Kaikukortin, jos

  • olet vähintään 16-vuotias,
  • olet asiakkaana Haapajärven seurakunnan diakoniatyössä, Jokilaaksojen Nuorten Tuki ry:n Etsivässä Nuorisotyössä tai Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueen palveluissa ja 
  • olet tiukassa taloudellisessa tilanteessa, etkä voi siitä syystä hankkia pääsylippuja tai kurssipaikkoja.

Mihin Kaikukortti käy?

Haapajärvellä Kaikukortilla voit hankkia lipun Haapajärven kaupungin järjestämiin kulttuuritapahtumiin, K.J. Ståhlbergin lapsuudenkotimuseoon ja uimahallille. Saat Kaikukortilla veloituksetta myös kirjaston kaukolainat. Jokilatvan opistolta voit saada yhden Haapajärven osaston kurssin ilmaiseksi lukuvuoden aikana. 

Voit käyttää Kaikukorttiasi myös millä tahansa Kaikukortti-alueella Suomessa. Kaikukortti-kohteet Pohteen alueelta löydät täältä. Tutustu koko Suomen Kaikukortti-kohteisiin täällä.

Miten hankit pääsylipun tai kurssipaikan Kaikukortilla? 

Kaikukortilla hankit lipun kohteen omasta lipunmyyntikanavasta. Lippua hankkiessasi varaudu näyttämään Kaikukorttisi. Kaikukortilla ei voi hankkia lippuja verkkokaupasta. Huomioithan, että Kaikukortti-lippuja tai -kurssipaikkoja saattaa olla rajattu määrä. 

Ota Kaikukortti mukaasi, kun menet Kaikukortilla lunastamaasi tapahtumaan tai kohteeseen. Henkilökunta saattaa pyytää sinua näyttämään Kaikukortin ja henkilötodistuksen. 

Lippuja myös lapsille ja lapsenlapsille

Kaikukortin haltija voi hankkia maksuttomia pääsylippuja myös alle 18-vuotiaille omille lapsilleen tai lapsenlapsilleen silloin, kun he menevät yhdessä samaan tapahtumaan (ei koske kansalaisopistojen kursseja). Lastesi ja lapsenlastesi lukumäärä merkitään Kaikukorttiisi näkyviin. Kaikukorttikohde tarkistaa enimmäismäärän, kuinka monta lastenlippua tapahtumaan ollaan hankkimassa. 

Avustajalle maksuton lippu

Kaikukorttia käyttävän asiakkaan saattaja, opas tai avustaja saa maksuttoman pääsylipun. Avustaja voi olla esimerkiksi liikkumisesteiden henkilön avustaja, näkövammaisen henkilön opas tai kehitysvammaisen henkilön ohjaaja. Tulkki voi olla esimerkiksi viittomakielen tulkki, kirjoitustulkki tai puhetulkki. Kaikukortin haltija hankkii avustajalleen tai tulkilleen pääsylipun samalla kuin itselleen. 

Kaikukorttia Haapajärvellä jakavat:

Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue Pohde

Lastensuojelu
Lasten, nuorten ja perheiden palvelut
Aikuisten sosiaali- ja päihdepalvelut
Ikäihmisten sosiaali- ja palveluohjaus
Vammaissosiaalityö ja palveluohjaus
Maahanmuuttopalvelut

 

Haapajärven seurakunta/Diakoniatyö

Ronkaalankuja 3, Haapajärvi
044 769 8235

 

Jokilaaksojen Nuorten Tuki ry/Etsivä nuorisotyö

Kauppakatu 27, Haapajärvi
050 304 8257 Elina, elina.pietikainen@snack.fi
050 5275 503 Ansku, annemari.teppo@snack.fi

 

Lue lisää Kaikukortin valtakunnallisilta sivuilta:

 

Kuva, joka sisältää kohteen Fontti, Grafiikka, symboli, typografia

Kuvaus luotu automaattisesti

 

Kaikukorttikohteet Haapajärvellä:

Haapajärven kaupunki/Kulttuuripalvelut

Katso kaupungin järjestämät kulttuuritapahtumat tapahtumakalenterista!

 

Presidentti K.J. Ståhlbergin lapsuudenkotimuseo

Ronkaalankuja 4, Haapajärvi

 

Haapajärven kaupunki/Uimahalli

Ståhlberginkatu 10, Haapajärvi 
044 3993 987

 

Haapajärven kaupunki/Kirjastopalvelut

Kauppakatu 19, Haapajärvi 
044 4456 207

 

Jokilatvan opisto 

044 4456 168

Kaikukortilla voi saada yhden (1) Jokilatvan opiston Haapajärven osaston kurssin ilmaiseksi lukuvuoden aikana. Etuus ei kuitenkaan koske musiikin yksilöopetusta, taiteen perusopetusta, kausikorttia eikä mahdollisia materiaalimaksuja. Kaikukortin rinnalla ei voi olla muita Jokilatvan opiston maksuetuuksia samanaikaisesti.

 

Lisätietoa Haapajärven Kaikukortista: 

Tiina Pietikäinen-Liuska

Työllisyys- ja hyvinvointikoordinaattori

044 4456408

tiina.pietikainen-liuska@haapajarvi.fi

 

Lisätietoa Pohteen Kaikukorttitoiminnasta: 

Carita Hiironen

Osallisuus-, yhdyspinta- ja hyvinvointikoordinaattori

040 6355406

carita.hiironen@pohde.fi

 

Kaikukortti Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueella