Lukudiplomi 1-2 luokat

Lukudiplomisuoritusta varten luetaan kuusi kirjaa. Voit korvata yhden kirjan äänikirjalla. Valitse yksi kirja jokaisesta osiosta. Voit käyttää apuna valinnassa linkeistä avautuvia ehdotuksia tai valita itse mieluisen kirjan, joka sopii tiettyyn diplomiosioon. Voit merkitä lukemasi kirjat ylös tämän sivun alalaidasta tulostettavaan -nämä kirjat luin paperiin. Kaikkien kuuden kirjan lukemiseen sinulla on aikaa lähes koko lukuvuosi. Luettujen kirjojen lista palautetaan opettajalle huhtikuun loppuun mennessä.

Diplomiin kuuluvat kuusi osaa ovat: 

Kummat jutut

Tähän osioon käyvät kaikenlaiset satukirjat ja fantasiakirjat. Se että kirjassa on jotain mikä ei ole totta on näitä kirjoja yhdistävä teema.

Taas mennään

Näiden kirjojen päähenkilöinä on vauhdikkaita lapsia tai eläimiä, joille sattuu ja tapahtuu. Tähän kohtaan käy myös kaikki urheiluaiheiset kirjat tai kirjat jotka aiheuttavat hervottomia naurukohtauksia.

Äkkiä luettu

Näissä kirjoissa on vähän tekstiä, joten ne on todellakin äkkiä luettu. Tähän osioon käyvät niin sarjakuva-albumit kuin myös runokirjat. Tähän osioon käy myös kaikki helppolukuisten hyllyjen kirjat.

Näkyy jotain oranssia 

Tässä osiossa katse kääntyy kanteen. 1-2 luokkalaisten kirjan kannessa on oranssia. Muuten lukija saa vapaat kädet.

Jännän äärellä

Näissä kirjoissa on jännitystä tai seikkailuja.

Tiesitkö että…

Tiesitkö että -osioon saa lukija valita minkä tietokirjan haluaa.

Nämä kirjat luin