Joki-kirjastot toimintaan 24.5.2021

Kiri- ja Tiekkö-kirjastot sekä Reisjärven kirjasto toimivat 24.5.2021 alkaen yhdessä Joki-kirjastoina. Tietokantojen yhdistämisen vuoksi Kiri-kirjastot (Haapavesi, Haapajärvi, Kärsämäki, Pyhäjärvi, Pyhäntä, Siikalatva) ja Tiekkö-kirjastot (Alavieska, Kalajoki, Merijärvi, Nivala, Oulainen, Sievi, Ylivieska) ovat suljettuina 10.-23.5. Reisjärven kirjasto on suljettuna 12.-23.5. Kirjastoautot eivät liikennöi 10.-23.5.

Verkkokirjasto joki.finna.fi avautuu 31.5.2021

Nykyiset verkkokirjastot poistuvat käytöstä 10.5. Joki-kirjastojen yhteinen verkkokirjasto osoitteessa joki.finna.fi avautuu 31.5. Sulun aikana ei ole mahdollista uusia lainoja, eikä tehdä varauksia. Joki-kirjastojen asiakkailla ei ole mahdollisuutta käyttää alueellisen eKirjaston aineistoja sulun aikana.

Palautuksia ei oteta vastaan sulun aikana

Sulkuajalle osuvat lainojen palautuspäivät ja varausten viimeiset noutopäivät siirtyvät automaattisesti sulun yli. Palautuksia ei sulun aikana oteta vastaan. Lainat ehtii palauttaa kirjastoon sen jälkeen, kun kirjastot avaavat ovensa 24.5. Sulkuajalta ei tule maksuja.

Vanhat kirjastokortit toimivat

Nykyiset kirjastokortit ja PIN-koodit toimivat myös Joki-kirjastoissa. Jos asiakkaalla on ollut kirjastokortti useampaan alueen kirjastoon, kannattaa käydä asiakaspalvelussa poistattamassa ylimääräiset asiakastiedot.

Myöhästymismaksut historiaan

Joki-kirjastojen yhteiset käyttösäännöt astuvat voimaan 24.5. Joki-kirjastot eivät peri myöhässä palautetusta aineistosta lainakohtaisia myöhästymismaksuja, mutta lähetettävät muistutukset ovat maksullisia. Asiakaskohtaisia maksukattoja ei ole. Ennen 24.5. kertyneet maksut peritään niiden syntymisaikaan kirjastossa voimassa olleiden käyttösääntöjen mukaan.

Seutukuljetukset jatkuvat kirjastojen välillä

Yhdistymisen jälkeen Tiekön, Kirin ja Reisjärven asiakkailla on käytössään alueen kaikkien kirjastojen kokoelmat yhdellä kirjastokortilla. Varaukset ja seutulainat ovat maksuttomia. Joki-kirjastojen toiminta-alueella on reilut 82 000 asukasta, joita palvelee yli 60 kirjastoalan ammattilaista. Joki-kirjastoilla on 18 toimipistettä ja 6 kirjastoautoa.

Kirjastojen väliset seutukuljetukset jatkuvat entiseen tapaan vuoden 2021 loppuun. Uudet kuljetusreitit suunnitellaan ja kuljetukset kilpailutetaan syksyn aikana. Seutukuljetus toimii 2022 alusta yhtenäisesti koko Joki-kirjastojen alueella.

Lisätietoa kirjastosta 

Haapajärven kirjasto: 044-4456 207

kirjasto@haapajarvi.fi 

 

Jokikirjastot