Teekaupungin ajankohtaiset

Teekaupungin juhlavuoden  tapahtumia 2019 netti pieni.jpg

 

Teekaupunki täyttää 20 vuotta. Juhlavuosi on täynnä erilaisia teehen liittyviä tapahtumia. Tapahtumatiedot täydentyvät vuoden mittaan.

Teetoimikunta sai uusia jäseniä 30.1.2019. Uusina jäseninä aloittivat Juha Partanen, Riitta Heittokangas, Teemu Talala ja Soile Kiviranta. Mukana ovat myös "vanhat konkarit" Erkki Leppälä, Pirkko Harju ja Juha Uusivirta sekä sihteerinä Soili Pentikäinen.

 

Haapajärven teetoimikunnan perustajajäsen, pitkäaikainen teeisäntä Kyösti Niinikoski kuoli 2.7.2018. Niinikoski teki mittavan työn teekaupunkiasian edistämiseksi. Teekaupunki menetti pitkäaikaisen teeisäntänsä ja teetoimikunta arvostetun jäsenensä. Kuvassa Kyösti Niinikoski tarjoilemassa Haapajärviteetä hunajan kera Mikkelin markkinoilla 2017.

Teeisäntä Kyösti Niinikoski 092017.jpg

 

 

Teeastiakokoelmassa on jo yli 760 lahjoitusta

Ilolan kuppilahjoitus.jpg

Raili ja Markku Ilolan Sri Lankasta tuoma teekannu on lahjoitus numero 760 Haapajärven kokoelmassa.

Teekuppikokoelma ylitti 750 lahjoituksen rajapyykin

Hirviniemen kuppilahjoitus.jpg

Esko Hirviniemi lahjoitti teekuppikokoelmaan Pohjois-Kyprokselta hankitun teekuppiparin lautasineen lahjarasiassa. Kyproksen kartalla koristellut astiat rikkoivat 750 lahjoituksen rajapyykin. Astioita on toki lahjoitettu senkin jälkeen.

 

Ossi valpion kuppi.jpg

Ossi Valpio esittelee kaupunginjohtaja Juha Uusivirralle sekä teeisännälle ja -emännälle Sri Lankalta tuotua kuppia Mikkelin markkinoilla 29.9.2017. Kupin on lahjoittanut Lumbinin teetehtaan toimitusjohtaja Chaminda Jayawardena. Teelaatujen maisteluun käytetty kuppi on lahjoitus numero 756.

 

ossi valpion kuppiluovutus.jpg

Teekupin lahjoitus ikuistettiin TeaBag Pacers -videosarjaan. Matti Partanen kuvaa, Krister Häll huolehtii äänistä ja Ossi Valpio selostaa.

 

Teetä markkinoilla.jpg

Teetoimikunta tarjosi teetä ja pikkuleipiä Mikkelin markkinoilla 29.9.2017 Karjalahden palvelukeskuksessa. Tarjoilemassa teemäntä Pirkko Harju ja Erkki Leppälä. Taustalla teeisäntä Kyösti Niinikoski jututtaa markkinavieraita.

 

700 kuppi.jpg

 

700:n kupin kokoelmaan lahjoitti Marko Niskanen ja se on peräisin Pihkovasta, Venäjältä (kuvassa oikealla). Teetoimikunta muisti Markoa kukkasin ja teeaiheisella lahjasetillä. Myös Uudesta-Seelannista, Floridasta, Beetlehemistä, Venäjältä ja Tansaniasta saatiin tuliaisia. Kiitoksia Marko, Paavo Lähetkangas, Jorma ja Eila Niinikoski sekä kaikki lahjoittajat vuosien varrelta!

marko niskasen kuppilahjoitus.jpg

 

niinikoskien kuppilahjoitus.jpg

Valtakunnallisena Teen päivänä 6.2. käytiin tervehtimässä turvapaikanhakijanuoria

teenpäivä 6.2..jpg

Teeisäntä ja tee-emäntä kävivät valtakunnallisen Teen päivän kunniaksi tarjoamassa teetä Haapajärven turvapaikanhakijanuorille. Lämminhenkisen teehetken aikana esiteltiin Haapajärveä, laulettiin ja naurettiin. Haapajärvi-teen ohella maisteltiin teeleipiä sekä hillolla että hunajalla.

Kauneimmat teekupit on äänestetty

Keväästä syksyyn jatkunut kauneimman teekupin äänestys on nyt saatu päätökseen. Kaikkiaan kaupungintalon aulassa olleeseen äänestyslippaaseen kertyi 79 ääntä ja kauneimmiksi kupeiksi valikoituivat täpärästi tasaäänin ehdokkaat numeroilla 622 ja 273.

kuppi 622.jpg

Äänestäjien kesken arvottiin kaksi teeaiheista lahjasettiä, jotka lähtivät Ouluun ja Nivalaan. Onnittelut voittajille ja kiitokset kaikille äänestäneille!

kuppi 273.jpg