Yleisötapahtumat

Päättyy

Tapahtumapaikka

Haapajärven tori, Ronkaalan urheilualue, Haapajärvi

Järjestäjä

Kulttuurikenno-hanke, Pohjois-Pohjanmaan liitto ja Haapajärven kulttuuripalvelut
Taidelaboratorio, Ookko nää mistää kotosin?

Ookko nää mistää kotosi? Tervetuloa taidelaboratorioon! 

Aika: kesä-elokuu 2023 
Paikka: 8.6. Asukasfoorumi torilla klo 15.30-19.30 ,  7.7. Haapajärvi Teepiknik klo 17.30-21,  15.7. Haapajärvi Cruising 17-21,  26.8. Vielä on kesää jäljellä  -toripiknik ja Taidelaboratorio Haapajärven torilla klo 11-15.
 

Taidelaboratorio toteuttaa kokeellisia kuntakierroksia kuudessa kunnassa eteläisellä Pohjois-Pohjanmaan alueella. Yhtenä näissä toimii Haapajärvi.
Kunnat toimivat laboratoriona, joissa testataan ootko mistään kotosin: elävä taide, hetken taide, taide osaksi arkea periaatteella. Menetelmänä toimii taidekaanon, jossa syntyvää teosta työstävät eri ryhmät ja ihmiset vuorotellen. Käytössä on laaja skaala eri taidemuotoja.

Taidelaboratorio järjestetään Pop-upina kuntien tapahtumissa kesän aikana. Sen ensimmäisessä vaiheessa kerätään kuntalaisten ajatuksia taidekokemuksista ja mahdollisuuksista. Sen pohjalta syntyy suunnitelma kunnan ja kuntalaisten identiteettiä heijastelavasta teossarjasta.

Taidelaboratoriota toteuttavat kuvataiteilija, Muotoilija YAMK-opiskelija Elina Stoor ja keramiikkataiteilija Talvikki Pisilä. Taidelaboratorio kiertää kesän 2023 aikana Haapaveden, Haapajärven, Kärsämäen, Nivalan, Oulaisten ja Siikalatvan kunnat neljään kertaan. Taidepilotissa tutkitaan yhteisötaiteen keinoin suhdetta arkiympäristöön ja kotiseutuun, sen paikkoihin, kulttuuriin ja ihmisiin. Seuraa kierrosaikataulua Facebook ja Instagram kanavissa @Kulttuurikenno

Lisätiedot: Elina Stoor, taiteilija, stooriteller@gmail.com, 040-5850248

Piloteista, taiteilijoista Pohjois-Pohjanmaan liiton verkkosivuilta.

Kulttuurikenno hankkeesta Kulttuurikenno -hanke - (pohjois-pohjanmaa.fi)

Erityisasiantuntija ja hankkeen projektipäällikkö Auli Suorsa, 050 386 8443

Kulttuurituottaja Anni-Stiina Hujala, 040 685 4043
s-posti: etunimi.sukunimi@pohjois-pohjanmaa.fi

 

Eloa ja iloa taidepiloteilla Pohjois-Pohjanmaan kuntiin

”Ookko nää mistää kotosin? Minkälaisen maiseman poikki sinun elämänpolkusi on mutkitellut? Millaisia ovat sinun heilastelumuistosi ja mihin paikkoihin ne liittyvät?” Muun muassa näitä kysymyksiä työstetään taiteen keinoin yhdessä kuntalaisten kanssa Pohjois-Pohjanmaan liiton Kulttuurikennon hankkeessa loppuvuonna toteutettavissa taidepiloteissa. 

Taidepilotteja on kaikkiaan kuusi kappaletta. Ne toteutuvat Pohjois-Pohjanmaan kunnissa niin, että yhdessä pilotissa on mukana 3–6 kuntaa. Yhteistä kaikille piloteille on osallistavuus, elämyksellisyys ja kokeilevuus. Käsiteltävinä teemoina korostuvat muun muassa luonto ja kestävyys, arkiympäristöt ja kotiseutu. Käytössä ovat monipuolisesti eri taidemenetelmät ja erilaiset taideharjoitteet. Jokaisen pilotin tuloksena syntyy konkreettinen teos tai elämys. Kaikki pilotit ovat toteuttamistavaltaan yhteisöllisiä. 

Kaikki taidepilotit ja niissä syntyvät teokset toteutetaan tämän vuoden aikana. 

Ookko nää mistää kotosi? Tervetuloa taidelaboratorioon! 

Aika: kesä-elokuu 2023 
Paikka: Siikalatva, Haapavesi, Haapajärvi, Kärsämäki, Nivala, Oulainen 

Ensimmäisenä taidepilottina starttaa Taidelaboratorio, joka kysyy kuntalaisilta ookko nää mistää kotosi? 
Taidelaboratorio toteuttaa kokeellisia kuntakierroksia kuudessa kunnassa eteläisellä Pohjois-Pohjanmaan alueella. 
Kunnat toimivat laboratoriona, joissa testataan ootko mistään kotosin: elävä taide, hetken taide, taide osaksi arkea periaatteella. Menetelmänä on taidekaanon, jossa syntyvää teosta työstävät eri ryhmät ja ihmiset vuorotellen. Käytössä on laaja skaala eri taidemuotoja. Taidelaboratoriota järjestetään kuntien tapahtumissa kesän aikana. Sen ensimmäisessä vaiheessa kerätään kuntalaisten ajatuksia taidekokemuksista ja mahdollisuuksista. Sen pohjalta syntyy suunnitelma kunnan ja kuntalaisten identiteettiä heijastelavasta teossarjasta.

| Haapajärven uimahalli
| Haapajärven kirjasto
| Haapajärven seurakuntakoti
| Haapajärven kulttuurisali