Musiikki

Päättyy

Tapahtumapaikka

Haapajärven kulttuurisali

Järjestäjä

Haapajärven kulttuuripalvelut
Santeri Rautiaisen kitarakonsertti Ääniä välitetyille


Kitaristi Santeri Rautiainen tuo viimeisimmän soolo-ohjelmansa Haapajärven kulttuurisaliin lauantaina 2.10.2021. Ohjelmassa on renessanssin, barokin, klassisromantiikan ja neoklassismin musiikkia säveltäjiltä J.S. Bach, John Dowland, François de Fossa ja Vicente Asencio. Ohjelman sävellyksissä melankolia ja filosofisuus kohtaavat ilottelevan taituruuden sekä espanjalaisen kansallisromantiikan.

Santeri Rautiainen on nuori muusikko, jolle innokkuus ja analyyttisyys eivät ole toisiaan poissulkevia elementtejä. Sukupolvensa kitaristeista hän on aktiivisimpia konsertoijia ja hän on erityisen omistautunut kiertämään ympäri Suomea. Lisäksi hän on konsertoinut useissa maissa eri puolilla Eurooppaa.

Rautiaisen laaja ohjelmisto sisältää musiikkia 1500- luvun kielisoitinteoksista tämän päivän sävellyksiin. Hän pyrkii kartoittamaan kitaraohjelmiston vähemmälle huomiolle jääneitä mestariteoksia, jotta hän voisi kuratoida eri yleisöilleen persoonallisia konserttikokonaisuuksia.  Sekä periodisoittimien että elektronisten instrumenttien tuomat mahdollisuudet laajentaa omaa ääntä kiehtovat häntä tällä hetkellä.

Santeri Rautiaisella on maisterin tutkinnot Sibelius-Akatemialta,  Alicanten yliopistolta ja Maastrichtin konservatoriolta. Tärkeimpiä opettajia ovat olleet Ismo Eskelinen, Carlo Marchione, Otto Tolonen, Jüdicael Perroy, Oscar Ghiglia, Andrew Lawrence-King, sekä Grigori Sokolovin pianoresitaalit.

 

Liput 10,-

ennakkoon Haapajärven kirjastosta ja 30 min. ennen konsertin alkua ovelta.

 

Tervetuloa!

| Haapajärvi
| Haapajärven kirjasto
| Sportia Haapajärvi
| Sinikan Lounaspalvelut
Kauppakatu 19, 85800 Haapajärvi