Musiikki

Päättyy

Tapahtumapaikka

Haapajärven kulttuurisali

Järjestäjä

Kaupungin kaunein ja Haapajärven kulttuuripalvelut

Yhteyshenkilön nimi

Timo Mikkola
Kaupungin kaunein

Kahdeksankymmentäluvun kasaribändi Kaupungin Kaunein tekee comebackin

1982 peruste haapajärvinen bändi nimeltään RAPPIO vaihtoi nimeään eräästä kappaleestaan KAUPUNGIN KAUNEIN nimeksi vuonna 1985. Orkesteri soitteli keikkoja olemassaoloaikanaan kolmisen sataa kertaa.

Yhtyeeltä julkaistiin singlet Harha ja Kaupungin Kaunein sekä Syntinen Kesäyö ja Öljymäen Esso, josta jälkimmäinen oli myös mukana suositussa Mikko Alatalon juontamassa Hittimittari ohjelmassa.

Levy-yhtiö julkaisi vinyyli LP:n ÖLYMÄEN ESSO vuonna 1986, jota voi keräilyharvinaisuutena löytää musiikkiliikkeistä tai nettikaupoista.

Yhtye työsti keväällä ja kesällä 1987 uutta albumiaan, jota äänitti mm. Luri Luokkala Clifters bändistä Helsingin studiolla. Viimeinen studioäänite on tehty Oulussa Soundmix studiolla syyskuussa ja livetaltiointi uusista biiseistä ilman yleisöä Haapajärven Kaunistossa elokuussa samana vuonna.

Orkesteri keikkaili lokakuun loppuun asti, jolloin osa bändistä halusi vaihtaa tyylin englanninkieliseen rockmusiikkiin, jonka nimeksi tuli Messah Gang. Yhtyeen sielu ja biisien tekijä Timo Mikkola jättäytyi pois ja keskittyi metsätalousinsinöörin tutkinnon suorittamiseen ja muutti Topi Sorsakosken asuinpitäjään Ähtäriin. Kaupungin Kauneimman taru oli ohi.

Musiikkilehti Rumban eräs toimittaja arvosteli levyn huonoksi ja totesi; -" Jään odottamaan Getsemanen Kesoilia ja Kaugin Kauneimman paluuta." Hesalaisille Kaunarit oli piikki lihassa huumorin takia ja yhtye sai paljon silloista palstatilaa lehtien palstoilta ja radioaalloilta.

Se toive tahtuu nyt tänä syksynä, kun orkka nousee lavalle 34 vuoden tauon jälkeen soittalla keikkoja Oulussa, Haapajärvellä ja Pyhäjärvellä.

Yhtyeen perustaja julkaisee loppuvuonna keikkojen jälkeen levy-yhtyeen kanssa julkaisemattomista biiseistä uuden LP:n nimeltään Getsemanen Kesoil; sympatiaa landejätkille. Levy julkaistaan vinyyliä, CD:nä sekä mp3 versiona.

Yhtyeestä tehdään myös livekuvatallenne Oulun keikalta.

Orkesterissa soittaa Markku Allu Vilppola laulu, Elsa Vigsted taustalaulu, Kai Penttilä rummut (Garbo), Kari Södö basso (Garbo), Kepa Härkönen soolokitara, Timo Mikkola kitara ja taustalaulu, Harri Eksymä äänimies, Tommi Södö roudaus ym.

 

Liput: 20€/aikuinen. Lapsi alle 14 v/ 10€

| Haapajärvi
| Haapajärven kirjasto
| Sportia Haapajärvi
| Sinikan Lounaspalvelut
Kauppakatu 19, 85800 Haapajärvi