Hinku-kunnat ovat mukana Nollapäästöpäivässä (Zero Emissions Day) 21.9.2019

Haapajärven kaupunki on liittynyt Hinku-kunnaksi vuosi sitten.

Nollapäästöpäiväin tarkoituksena on kannustaa ihmisiä tekemään ilmastoystävällisempiä valintoja arkielämässään.  Suomen ympäristökeskuksen (SYKE) kehittämä Ilmastodieetti-laskuri auttaa tunnistamaan, mistä arjen hiilijalanjälki syntyy ja miten sitä voi pienentää.

Laskurin käyttöä tullaan edistämään Hinku-kunnissa myös Nollapäästöpäivän jälkeen. Täytä myös postinumero, kun käytät laskuria, SYKE seuraa laskurin käyttöä kunnittain nollapäästöpäivän jälkeenkin.

Ilmastodieetti-laskuri: https://ilmastodieetti.fi  


Ilmastodieetti-laskuri 

Ilmastodieetti-laskurilla voi laskea asumisesta, liikenteestä, ruuasta, jätteistä ja muusta kulutuksesta syntyvän hiilijalanjäljen yhden vuoden aikana. Laskuri auttaa tunnistamaan, mistä arjen päästöt syntyvät sekä antaa omien vastausten perusteella valikoituja vinkkejä siihen, miten hiilijalanjälkeä voi konkreettisilla, pienillä ja suurilla teoilla pienentää. 

Laskurin avulla voi selvittää oman hiilijalanjälkensä tarkasti omiin tietoihin pohjautuen tai vaihtoehtoisesti nopeasti oletusarvojen avulla. Nämä oletusarvot perustuvat käyttäjän antamiin taustatietoihin.  Omat laskentatulokset voi tallentaa sivustolle, joka mahdollistaa oman päästökehityksen seurannan. Omaa hiilijalanjälkeä voi verrata myös keskivertosuomalaisen kulutukseen tai laskurin täyttäneiden eri vastaajaryhmien tuloksiin.

Ilmasto