KUMA - kulttuurimatkailusta hyvinvointia, Haapajärvi

Haapajärvi on mukana alueellisessa Kulttuurimatkailusta hyvinvointia -hankkeessa. Tavoitteena on mahdollistaa yli kuntarajojen toimivan rikkaan kulttuurimatkailuverkoston kokoaminen.

KUMA-hankkeen Haapajärven nettisivut on avattu osoitteessa KUMA - kulttuurimatkailusta hyvinvointia | Haapajärven kaupunki (haapajarvi.fi)

Sivuilta löytyy tietoa hankkeesta, linkki KUMA-hankkeen nettisivuille ja linkki aloitusseminaariin ilmoittautumiseen. Kaikki Haapajärvellä toimivat kulttuurin, matkailun, taiteen ja hyvinvoinnin parissa toimivat henkilöt, ryhmät, yrittäjät sekä järjestöjen ja yhdistysten edustajat ovat tervettulleita mukaan KUMA-hankkeen toimintaan ja työpajoihin. Tutustu nettisivuihin ja ilmoittaudu mukaan aloitusseminaariin viimeistään 1.11.2022.

 

Kulttuurimatkailusta hyvinvointia

Hankkeessa edistetään Alavieskan, Haapajärven, Kalajoen, Kempeleen, Nivalan, Oulaisten, Pyhäjärven, Sievin ja Ylivieskan kulttuurimatkailutoimijoiden ja kulttuurimatkailupalveluiden markkinakelpoisuutta ja markkinapotentiaalia.
Hanke on Maaseuturahaston rahoittama. Hanketta hallinnoi Kalajoen kaupunki, ja hankeaika jatkuu 30.9.2024 saakka.

Tavoitteet

Kulttuurimatkailusta hyvinvointia -hankkeessa aktivoidaan kulttuuritoimijoita, kulttuuripalveluja, yhdistyksiä ja yrityksiä yhteistyöhön kulttuurimatkailupalveluiden ja -tuotteiden kehittämisessä. Tavoitteena on myös uusien kulttuuri- ja elämystuotteiden ja palveluiden kehittäminen. Tavoitteena on myös digiosaamisen kehittäminen sekä palveluiden digitalisointi saavutettavuuden parantamiseksi. Tavoite on verkkopohjainen kulttuurimatkailukartasto ja erilaiset reitistöt.

Hanke sisältää erilaisia työpajoja ja sisältökoulutusta, joihin osallistuu kulttuuripalveluiden, taide- ja kulttuurialan, kotiseutuyhdistyksen toimijoita, kulttuurimatkailuyrittäjiä ja vapaita toimijoita. Kunnalliset työryhmät kokoontuvat suuntaamaan omaa toimintaa, ja osallistuvat yhteisiin työpajoihin.

Hankkeella tavoitellaan kuntarajojen yli toimivaa laadukasta kulttuurimatkailuverkostoa, jolla on näkyvyyttä lähimatkailussa, kotimaanmatkailussa ja kansainvälisesti. Tavoitteena on yhteistyö alueellisten kulttuuri-ja hyvinvointitavoitteiden saavuttamiseksi mm. Oulu 2026 -hankkeen kanssa. Oulu on Euroopan kulttuuripääkaupunki vuonna 2026.

Tavoitteina ovat kulttuurin hyödyntäminen kuntien hyvinvointityössä, ja kuntien matkailunäkyvyyden lisääminen. Hanke elävöittää maaseutua tuomalla erilaiset ja erikokoiset kulttuurikohteet esille, ja tekemällä yhteistyötä kuntien ja kylien yritysten ja yhdistysten kanssa.

Kalajoki Haapajärvi Ronkkaala