Siirry sisältöön

Lauluyhtye Pieni Valo Haapajärveltä

Lauluyhtye Pieni Valo on syntynyt jouluyönä 2007. Kipinä syttyi ja se kokosi ympärilleen laulajia ja soittajia, joiden tavoite on välittää musiikillaan Iloa, Valoa ja Yhteyttä.
Pieni Valo on tehnyt äänitteet: Sarastaa (2011) ja Loistaa (2013)


Pieni Valo toimii Haapajärven seurakunnan tilaisuuksissa musiikki¬ryhmänä ja konsertoi myös kotiseurakunnan ulkopuolella.


Laulujamme säestävät esitettävästä kappaleesta ja tilaisuudesta riippuen: piano, huilu, viulu, kitara, erilaiset lyömäsoittimet tai kokonainen bändi.


Pieni Valo syntyi alun perin esilauluryhmäksi. Haapajärven seurakunnassa on pidetty Pienen Valon iltoja jo vuosia. Pienen Valon illat ovat kirkossa tai muissa seurakunnan iloissa pidettäviä iltoja, joissa on kutsuttuja vieraita läheltä ja kaukaa. Illoissa on teema, jonka ympärille ilta rakentuu, aiheesta haastatellaan paikalle kutsuttuja vieraita ja lauletaan yhteislauluja sekä kuullaan esitettyä musiikkia. Pienen Valon iltoja on ollut myös ulkoilmatilaisuuksina nimellä: Pieni Pihavalo.


Kaikki Pienen Valon laulajat ja soittajat ovat musiikkia rakastavia aikuisia, jotka on tuonut yhteen halu esittää hengellistä musiikkia. Pienen Valon musiikki on pääsääntöisesti suomalaista gospel-musiikkia. Esitettävään materiaaliin kuuluu perinteistä ja uudempaa gospel- musiikkia. Lauluryhmä esittää kolmiäänisiä kuorosovituksia säestyksen kera.