Siirry sisältöön

Haapalastut

Haapalastut –kuoro on pian 20-vuotias haapajärvinen sekakuoro, jonka johtajana on alusta asti toiminut luokanopettaja Saara Howe.
Kuorossa on 20 laulajaa, joita yhdistää musiikin harrastaminen ja yhdessä laulamisen halu. Kuoro on esiintynyt Haapajärvellä, lähikunnissa ja useilla paikkakunnilla Suomessa sekä tehnyt konserttimatkoja mm.Lontooseen, Roomaan, Budapestiin, Torreviejaan sekä Tarttoon. Kuoro on konsertoinut kirkoissa ja konserttisaleissa ohjelmistoaan vaihdellen. Vuosina 2003-2005 kuoro oli mukana Ilkka Kuusiston säveltämässä Pula-oopperassa.

Haapalastut- kuoron ohjelmistossa on hengellisiä lauluja, viihdemusiikkia sekä kansanlauluja meiltä ja muualta. Kuoron sointi on melodisen pehmeää ja sen vuoksi sointuvat laulut esim. keskiaikainen kirkkolaulu sopii kuoron ohjelmistoon. A cappella – teosten lisäksi kuoro esittää säestyksellisiä lauluja ja on esiintynyt myös pienten akustisten soitinryhmien kanssa. Kuoron miessolistina laulaa tenori Niilo Pihlajamaa ja naissolisteina sopraanot Merja Piiroinen ja Sanni Alajoutsijärvi.
Haapalastut- kuoron tekemä musiikillinen kulttuurityö on huomioitu mm. Haapajärven kaupungin kulttuuripalkinnolla ja Keski-Pohjanmaan Kulttuurirahaston apurahalla.
Kuoron äänitteet: Haapalastut laulaa v.1997 , Piltistäsi Betlehem v.1999 ja Uskon salaisuus v.2013