Siirry sisältöön

Teepiknik – koko kansan yhteinen ohjelmallinen eväsretkiTeepiknik -tapahtuma järjestetään Haapajärvellä, Suomen teekaupungissa, perjantaina 7.7.2017. Ohjelmallinen eväsretki levittäytyy Haapajärven rantapuistoon, uimarannalle ja urheilukentille. Tapahtuma on avoin kaikille, eikä sinne ole pääsymaksua. Teepiknik on osa virallista Suomi100 -ohjelmaa.

Kauniin rantamaiseman lisäksi osallistujille on tarjolla monipuolista ohjelmaa, jota tarjoavat yleisön joukossa kiertävät esiintyjät, erilaiset toimintapisteet, opastetut kierrokset näyttelyihin ja muut oheistoiminnat.

Kiertelevillä muusikoilla on laaja soitinvalikoima, joista he taikovat esille musiikkia jokaisen makuun. Myös vokaalimusiikin tarjonta on laajaa. Voipa järvellä nähdä soivan kirkkoveneenkin. Soittajat, laulajat, tanssijat ja taikuri hämmästyttävät yleisöä taidoillaan. Piirinpyöriäiset, Suomi100 -yhteistanssi ja Lavis-Lavatanssijumppa kutsuvat mukaan rytmikkääseen liikuntaan.

Kisailemaan ja voimiaan koittelemaan pääsee leikkimielisissä urheilulajeissa ja kilpailuissa, jotka ovat saaneet innoituksensa tee-teemasta. Välillä voi nautiskella melonnasta järvellä, SUP-lautailusta tai pulahtaa uimaan. Lapset pääsevät kisailun lisäksi hyppimään pomppulinnassa, osallistumaan keppihevoskisoihin ja hoivaamaan nallea ensiapupisteessä.

Myyntipisteet tarjoilevat teetä eri muodoissaan ja herkullista purtavaa. Toki mukaan voi ottaa myös oman eväskorinsa, jota on helppo täydentää tarjolla olevilla antimilla.
Teetietouttaan voi lisätä tutustumalla erilaisiin teelaatuihin, yrttien käyttöön ja erilaisiin teekulttuureihin. Teeisäntä avaa tutustujille kaupungin teekuppikokoelman salat ja Suomen ensimmäisen presidentin lapsuuteen pääsee tutustumaan Ståhlbergin lapsuudenkotimuseossa.

Haapajärvi kutsuu kaikkia nauttimaan yhdessäolosta ja leppoisasta meiningistä järven rannalla keskellä kaupunkia. Lähde kanssamme Teepiknikille. Kohotamme yhdessä teekupin itsenäiselle Suomelle ja vapaudelle.
Teepiknikin avajaisia vietetään klo 15:30 Kirkkorannassa. Jo ennen avajaisia on mahdollisuus osallistua opastetuille kierroksille museoihin klo 14:00. Myynti- ja toimintapisteet ovat avoinna klo 16:00 - 21:00. Erilaiset esiintyjät viihdyttävät yleisöä aina tapahtuman päättäjäisiin asti. Päättäjäisiä vietetään kirkkorannassa klo 21:45.