Siirry sisältöön

Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuosi 2017

Suomesta tuli itsenäinen valtio 6. joulukuuta 1917. Valtio syntyi suomalaisten omasta tahdosta ja pitkäjänteisen työn seurauksena. Vaikeista ajoista huolimatta suomalaiset ovat kohta sata vuotta rakentaneet omaa maataan ja päättäneet asioista yhdessä. Nyt suomalaiset vievät maansa uudelle vuosisadalle sisulla ja sydämellä.

Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuosi 2017 on sukupolvemme merkittävin juhlavuosi. Se vaalii Suomen vahvuuksia, kuten tasa-arvoa ja demokratiaa tarjoamalla suomalaisille ja Suomen ystäville monipuolista ja kansainvälistä ohjelmaa sekä Suomessa että maailmalla. Juhlavuosi antaa mahdollisuuden ymmärtää mennyttä, kokea vuosi yhdessä ja luoda suuntaa Suomen tulevaisuuteen.

Teemana Yhdessä

Suomen itsenäisyyden juhlavuoden teemana on Yhdessä – ja yhdessä rakennamme koko vuodeksi 2017 elävän ohjelman yhdessä eri toimijoiden kanssa. Juhlavuosi on avoin kaikille suomalaisille ja Suomen ystäville. Nyt myös sinulla on mahdollisuus tehdä pieni tai suuri teko ja samalla antaa lahja omalle yhteisöllesi, Suomelle.

Satavuotiaalla on näköala katsoa vuosisata eteenpäin ja taaksepäin sekä seistä tukevasti tässä ajassa. Vuoden ohjelmasisältö syventää ymmärrystä koko itsenäisyyden ajasta, tarkastelee sitä Suomea, jossa juuri nyt elämme – sekä etsii ja luo uutta.

Suomen itsenäisyyttä juhlistetaan vuonna 2017 laajalla ja monipuolisella ohjelmalla. Valtioneuvoston kansliassa toimiva Suomi 100 -hanke vastaa juhlavuoden ohjelman kokoamisesta mutta juhlavuoden ohjelma voi syntyä vain yhdessä suomalaisten ja Suomen ystävien kanssa sitä rakentaen. Ohjelmasta tulee toteuttamistavoiltaan ja teemoiltaan yhtä monimuotoinen kuin Suomi ja suomalaisetkin ovat.

Suomi 100 -tapahtumat Haapajärvellä

Haapajärven kaupunki järjestää yhteistyössä paikallisten järjestöjen, yhdistysten ja yritysten kanssa Teepiknik -tapahtuman 7.7.2017. Lisätietoja alavalikosta vasemmalta kohdasta Teepiknik tai www.haapajarvi.fi/suomi100/teepiknik . Teepiknik on osa virallista Suomi100 -ohjelmaa. Löydät hankkeen tästä linkistä http://suomifinland100.fi/project/teepiknik-koko-kansan-yhteinen-ohjelmallinen-evasretki/

Muita virallisia Haapajärvellä järjestettäviä Suomi100 -tapahtumia ovat Haapajärven kasvot ja tarinat http://www.haapajarvi.fi/suomi100/haapajarvenkasvotjatarinat, Suomi100 – Haapajärvi 40 -graffiti http://www.haapajarvi.fi/suomi100/graffiti, Suomalaisen pianomusiikin konsertti http://www.haapajarvi.fi/suomi100/suomalaista%20pianomusiikkia ja Balladi Ihantalasta -esitys http://haapajarvi.fi/suomi100/balladiihantalasta.

Lisäksi järjestöt ja yhdistykset järjestävät valtakunnallisiin Suomi100 -tapahtumiin liittyviä paikallistapahtumia.

Lämpimästi tervetuloa mukaan!