Siirry sisältöön

Perhepäivähoito

Varhaiskasvatuksen ohjaaja
Sanna Suhonen
P. 044 445 6173
etunimi.sukunimi@haapajarvi.fi

Perhepäivähoitopaikka voi olla joko perhepäivähoitajan kotona tai lasten kotona. Perhepäivähoitopaikat ovat avoinna arkisin klo 6-18.

Perhepäivähoito hoitajan kotona

Perhepäivähoitaja voi hoitaa omassa kodissaan neljää alle kouluikäistä lasta hoitajan omat lapset mukaan lukien. Tämän lisäksi ryhmässä voi olla yksi esikoululainen.

Perhepäivähoito lasten kotona

Perhepäivähoitajan voi saada lasten kotiin, jos perheessä on neljä alle kouluikäistä lasta ja perheen vanhemmat opiskelevat tai käyvät työssä kodin ulkopuolella.

Kolmiperhehoito

Kolmiperhepäivähoidossa hoitoryhmään kuuluu useamman perheen lapsia. Kolmiperhepäivähoito toteutetaan perheiden kanssa sovitulla tavalla perheiden kodeissa, edellyttäen että perheiden hoitoajat ovat yhtenäiset.

Perhepäivähoidon tavoitteena on luoda lapsille kodinomainen hoito- ja kasvuympäristö, rauhallinen ilmapiiri, jossa on aikaa leikeille. Lapset saavat pienessä hoitoryhmässä paljon syliä ja yksilöllistä huomiota. Päivän aikana ulkoillaan, leikitään, askarrellaan, lauletaan, luetaan tarinoita, tutkitaan asioita ja ilmiöitä, tehdään retkiä lähimaastoon ja yhteisiin tapahtumiin.(document)pdf, 157 kb

Perhepäivähoitaja on vastuussa oman lapsiryhmänsä toiminnasta, johon hän saa tukea sekä varhaiskasvatuksen ohjaajalta että toisilta perhepäivähoitajilta. Haapajärven perhepäivähoitajat on jaettu alueellisesti tiimeihin. Tiimeissä toimien perhepäivähoitajat suunnittelevat, toteuttavat ja arvioivat ryhmänsä toimintaa. Tiimejä on kolme: Keskustan alueen hoitajat, Ylipää-Karjalahti -alueen hoitajat sekä Oksava-Parkkila -alueen hoitajat.

Perhepäivähoidossa oleville lapsille nimetään varahoitopaikka hoitajan äkillisiä poissaoloja varten joko toiselta perhepäivähoitajalta tai päiväkodista. Myös varahoidon järjestelyjä pyritään järjestämään tiimien sisällä, jolloin sekä hoitajat että lapset ovat entuudestaan tuttuja.