Satusäkki

kirja ehdotuksia eka ja tokaluokkalaisille

Satusäkistä löydät niin uusia kuin vanhojakin tarinoita. Satukirjat saattavat olla paksuja, mutta älä säikähdä, tällaisesta kirjasta riittää kun luet 2 tarinaa. Alla olevat kirjat ovat vain esimerkkejä, muista siis, että voit valita myös jonkin muun sadun. Satusäkin kirjan voit myös kuunnella äänikirjana. Sadut löytyvät kirjastosta omasta hyllystään, neuvoja voit kysyä opettajalta tai kirjaston tädeiltä.

Jokin lasten äänikirja, esimerkiksi:

Kaiken maailman eläinsadut äänikirja

Mauri Kunnaksen Seitsemän koiraveljestä

Jokin Suomen lasten satuja äänikirja

Ella Brigattin Sängynaluskansa

Stefanie Dahle

Mansikkahaltijatar

Mansikkahaltijatar järjestää mansikkakestejä ja pitää huolta pikkuystävistään samalla kun kokee pieniä seikkailuja: kuka varasti hänen vaatteensa, kun hän oli uimassa sammakkolammessa? Mitä tehdä, kun pikkukarhut massuttivat hänen leipomuksensa
juuri ennen isoja kemuja?

Jerry Mikkelinen

Maltti ja Valtti

Hilpeät ja hassut liikennepuistopoliisit Maltti ja Valtti ratkaisevat kiperiä pulmia iloisella asenteella. Samalla tutuksi tulevat myös liikennesäännöt ja terveelliset elämäntavat.

Tuula Korolaisen

Jokin Kissa Killi kirjoista

Kissa Killi on siitä ihmeellinen kissa, että sen touhuista tulee mieleen ihmiset. Kuvat ovat kauniita ja täynnä pieniä yksityiskohtia. Hyppää tarinaan!

Lars Rudebjer

Miira-kirja

Koko maailmassa ei ole yhtä jännittävää metsää kuin Merkillisyyksien metsä. Ainakin Miira on sitä mieltä. Metsässä hän tapaa parhaan ystävänsä Sammakon tai nälkäisen Ketun tai toisen ystävänsä Karhun.

Jokin Tammen Kultaiset kirjat

-sarjan kirja

Pieniä helppolukuisia kirjoja, joita äitisi ja isäsi,
ehkä mummosi ja vaarisinkin, ovat saattaneet
lapsena lukea

Anneli Kannon

Viisi villiä virtasta sarjan kirja

Virtasten perheen lapsista kertovia kirjoja. Nämä ovat niin hauskoja,että näitä ei voi lukea nauramatta! Miten otetaan uimataito haltuun? entä tarviiko pimeää pelätä? Yhdessä kirjassa pikku-veli Paavo tutustuu isosiskojen tavaroihin hieman hurjemmasti.

David McKee

Elmeri -kirja

Elmeri on suloinen norsunpoikanen. Hän on yhtä iloinen ja leikkisä kuin kaikki muutkin norsunpoikaset. Elmerissä on kuitenkin jotain erilaista kuin muissa. Elmeri on kirjava kuin tilkkutäkki.

La Fontaine

Opettavaisia eläinsatuja

Tällä satumatkalla tapaat tutut eläinhahmot vanhoista opettavaisista saduista. Sadut ovat mukavan lyhyitä ja niitä voi kuunnella vaikka CD:ltä seuraten samalla kirjan hauskoja kuvia.