Satusäkki

kirja ehdotuksia vitos- ja kutosluokkalaisille

Satusäkistä löydät niin uusia kuin vanhojakin tarinoita. Alla olevat kirjat ovat vain esimerkkejä, muista siis, että voit valita myös jonkin muun sadun. Satusäkin kirjan voit myös kuunnella äänikirjana. Sadut löytyvät kirjastosta omasta hyllystään, kirjastoluokasta 85.12. Myös kirjastoluokassa 81.2 on satusäkkiin sopivaa luettavaa, sieltä löytvät kansantarinat, niihin kuuluvat myös kummitusjutut. Jos valitsemasi kirja on aivan hirvittävän paksu, voit neuvotella opettajan kanssa siitä, montako tarinaa luet. Muutenkin voit kysyä neuvoja opettajalta tai kirjaston tädeiltä.

Alexandra Salmela

Kirahviäiti ja muita hölmöjä aikuisia

Tämän kirjan tarinoissa seikkailevat muun muassa magneettinen ritari, Kalle-kala, päätön isi ja Löllöhirviö. Kirjassa on aukeaman mittaisia satuja joissa aikuiset hölmöilevät enemmän kuin lapset.

Wilson Kirwa

Amani-aasi satukirja

Wilson Kirwa on syntynyt Keniassa ja nämä tarinat ovat hänen lapsuudestaan.

Fiona Rempt

Superkamut

Lehtometsässä asustaa joukko erilaisia eläimiä: Majava, Sorsa, Sammakko, Muurahainen, Etana, Orava ja Myyrä. Erilaisuudestaan huolimatta tämä joukko viihtyy hyvin yhdessä, vaikka välillä kilpailevatkin paremmuudesta, tylsistyvät tai kiukustuvat toisilleen. Kuitenkin ne aina pitävät toistensa puolia.

Mauri Kunnaksen

Koirien Kalevala

tai jokin muu Koiramäen tarinat -sarjan kirja

Koiramäen ihastuttavat tarinat pohjautuvat usein suomalaisiin kansantarinoihin. Jokaisessa Kunnaksen kuvassa on paljon löydettävää, kiehtovaa tietoa ja historiaa hauskasti.

Kari Hotakaisen

Satukirja

Satuja johtajan kolmesta tyttärestä, maailman synnystä Pakilan Teboililla ja monesta muusta ihmeestä. Tarinan loikka ulottuu oivalluksesta nauruun ja herkkään hetkeen, männynneulasesta tähtiin ja takaisin. Hassuja, erilaisia tarinoita.

Antoine de Saint-Exuperyn

Pikku Prinssi

Viisas ja hellyttävä satuklassikko!
Asteroidi B 612 on taivaankappale, jolta on kotoisin Pikku Prinssi - yksi maailman tunnetuimmista satuhahmoista

Kaiken maailman eläinsadut

Knar knar, nöf nöf, kip kip!

Satukirjan sivuilla vaappuu, tepsuttaa, loikkii, vaanii, kehraa, raakkuu ja ammuu monenkirjava joukko eläimiä rumasta ankanpoikastesta tatuointistudiota pitävään lehmään.

Haamutarinoita

Niin jännittäviä juttuja, että selkäpiitä karmii - "eikä pelota yhtään!"

tai Kirsti Mäkisen

Kruunupäinen käärme

ja muita Suomen kansan tarinoita

Hurjissa ja yllättävissä tarinoissa seikkailevat hiidet, pirut, maahiset, haltiaolennot, noidat, jättiläiset, käärmeet ja silmänkääntäjät.

Andrus Kivirähk

Koiranne alkaa kohta kukkia

Mikä vain on mahdollista. Nimittäin tässä kirjassa voikukka rakastuu koirankakkaan, sukat alkavat munia ja kissa ryhtyy joulupukiksi. Näiden kansien välistä löytyy lisää kummallisuuksia.