Satusäkki

kirjaehdotuksia kolmos- ja nelosluokkalaisille

Satusäkistä löydät niin uusia kuin vanhojakin tarinoita. Satukirjat saattavat olla paksuja, mutta älä säikähdä, tällaisesta kirjasta riittää kun luet 3 tarinaa. Alla olevat kirjat ovat vain esimerkkejä, muista siis, että voit valita myös jonkin muun sadun. Satusäkin kirjan voit myös kuunnella äänikirjana. Sadut löytyvät kirjastosta omasta hyllystään, neuvoja voit kysyä opettajalta tai kirjaston tädeiltä.

Silja Sillanpää

Tenho ja Ryske

Tenho saa 7-vuotis syntymäpäivälahjaksi oudon soittimen. Sille ei tarvitse tehdä mitään, soitto vain valuu Tenhon korvaan. Sitten hän tapaa Ryske nimisen hirven.
Näissä saduissa Tenho ja Ryske tutustuvat erilaisiin soittimiin.

Harri István Mäki

Mörkökirja

Kirjan lyhyiden tarinoiden kautta sinulle tulevat tutuksi muun muassa nälkäinen vuohimörkö, vanha saalistajamörkö, koditon kummitus, mölisevä metsämörkö ja suuri järvimonseteri.
Uskallatko lähteä tutkimaan Mörkökirjaa?

Julian Gough

Karhu ja Kaniini: Kaverin kamalat tavat

Tässä kirjassa tapaat sympaattisen Karhun, joka herää kesken talviunien painajaiseen. Unessa sen eväät on varastettu. Nälkäisenä ei Karhulle enää uni maistu ja se päättää tehdä lumiukon. Kesken puuhiensa Karhu törmää Kaniiniin. Tarinan myötä saat tietää Kaniinista jotain perin kummallista.

Jukka Itkosen

Sorsa norsun räätälinä

Näitä tarinoita et voi lukea nauramatta! Verbaalivelho on tehnyt taikojaan ja siirtänyt klassisten satujen parhaat palat villisti mukaillen nykypäivään.

Mauri Kunnaksen

Seitsemän koiraveljestä tai jokin muu
Koiramäki-sarjan kirja

Koiramäen suvun jäsenet ovat tietysti koiria, mutta tarinoissa on
mukana myös muita eläimiä.
Koiramäki-tarinoissa kerrotaan kiehtovasti ja jännittävästi vanhoista
ajoista

Suomen lasten eläinsadut

- lue 4 satua

Suomen lasten eläinsadut on polku vihreään, salaperäiseen Metsolan valtakuntaan. Kirjan sivuilla temmeltää monenkarvainen joukko metsän väkeä: väkivahva karhu, juonikas kettu, yrmeä susi, nokkela jänis ja monta muuta veijaria.

Jänis Vemmelsäären seikkailuja

Jänis Vemmelsäären seikkailuja -kirjasssa tapaamme pitkäkorvaisen veijarin Jänis Vemmelsäären, Kettu Repolaisen, Susi Hukkasen ja monta muuta hauskaa eläinhamoa. Yksi eläimistä on viisas, toinen taitava, kolmas julma, neljäs hyvänsydäminen...

Hannele Huovin

Maailman paras napa

"Silloin kun maailmaa luotiin, Luoja huvitteli tekemällä ensin säkkipillinsoittajan.
Hän pyöräytti savesta pikku miekkosen ja hypitti miestä lankojen päässä, samaan tapaan kuin marionettinukeilla leikitään. Säkkipillinsoittaja miehestä tuli myöhemmin, kun Luojaa alkoi kyllästyttää miehen hyppely ja hän ajatteli lisätä esitykseen vähän musiikkia."

Hannele Huovin kaksikymmentä riemastuttavaa ja omaperäistä satua vievät lukijan lumottuun maahan, sadun valtakuntaan, missä yllätyksiä voi löytyä jokaisen mutkan takaa. Tällä tutkimusretkellä on mahtavaa olla mukana.

Minttu Vettenterä

Ihmissatuja pikkukummituksille

Sadun pikkukummitukset ihmettelvät toisten kummitusten kertomien tarinoita ihmisistä. He eivät oikein usko tarinoita todeksi. Kuka muka siivoaa paikat, hävittää hämähäkit ja niiden seitit tai pelkää pimeitä metsiä?

Timo Parvelan

Maukan ja Väykän satukirja

tai Maukan ja Väykän naamakirja

Maukka on kissa ja Väykkä on koira. Ne asuvat taivaansinisessä talossa mäen päällä. Mäen juurella on kylä, jossa asuvat mm. Kana von Got, Lehmä Muukkonen, Humma Ihalainen ja muut ystävät.