Siirry sisältöön

Valtakunnan XIII virallinen kylähullu on Arja Huovinen Leppävirran Soinilansalmelta

Valtakunnan XIII viralliseksi kylähulluksi on valittu lastentarhanopettajana toimiva kyläaktiivi Arja Huovinen Leppävirran Soinilansalmelta. Nimeämisjuhlallisuuksia vietettiin Haapajärvellä Kuusaan kylässä aiemman kylähullun Heikki Kumpulan kotikonnuilla koko torstaipäivän ajan.

Uuden kylähullun viitan sai tänään harteilleen rohkea kylätoiminnan puolestapuhuja, joka ei jätä asioita puolitiehen.
- Nöyrin kiitoksin otan tämän kunniatehtävän vastaan ja seuraan aiempien kylähullujen viitoittamalla polulla. Meidän tehtävämme on tehdä pohjatyötä kylien ja maaseudun elinvoiman säilyttämiseksi ja varmistaa, että myös tulevilla sukupolvilla on vapaus valita asuinpaikkansa, kertoo Huovinen.
- Vastuu ei kuitenkaan ole pelkästään kylähulluilla. En yksin minä kylähulluna eikä pelkästään kaikki kylähullut, vaan me ihan kaikki – sinä ja minä – yhdessä, voimme luoda hyvät perustukset tulevaisuuden maaseudulle ja kylille. Haastan Sinut arvioimaan omia asenteitasi, valintojasi, sillä meidän tekemisillä ja tekemättä jättämisillä on vaikutusta millaisen Suomen jätämme hoidettavaksi seuraaville sukupolville.

Virallisen kylähullun toimikausi kestää kaksi vuotta ja arvonimi säilyy koko eliniän. Valtakunnallinen kylähullujen kilta koostuu kaikista tähän saakka valituista kylähulluista ja toimii suomalaisen kylätoiminnan tiennäyttäjänä.

Arja Huovinen on ollut aktiivisesti mukana Soinilansalmen kylätoimikunnassa ja kyläyhdistyksessä vuodesta 1992. Kylätapahtumien järjestämisen, kylätalon kunnostamisen ja muun kylätoiminnan organisoimisen ohella Huovinen on toiminut kylänsä edustajana Maa- ja metsätalousministeriön ”Kyläsuunnitelmat osana kehittämistyön arkea” –tutkimuksessa, johon mukaan valittujen kylien tärkeimpänä kriteerinä oli mm. toiminnallisen aktiivisuus.

Soinilansalmi on valittu valtakunnalliseksi Vuoden kyläksi vuonna 2013 Huovisen toimiessa kyläyhdistyksen puheenjohtajana. Huovinen on ollut liikkeellepaneva voima myös Leppävirran kyläneuvoston perustamisessa ja toiminnassa. Kyläneuvosto voitti viime syksynä vuoden 2014 Demokratiapalkinnon yleisöäänestyksen.

LISÄTIETOJA:

www.kylahullu.net

www.haapajarvi.fi

www.kuusaa.com