Siirry sisältöön

Muutosta liikkeelle -hanke 1.4.-31.12.2016

Haapajärvellä käynnistyi huhtikuussa 2016 Muutosta liikkeelle –hanke. Hankkeen keskeinen tavoite on tukea liikunnan juurruttamista varhaisessa vaiheessa osaksi lasten arkea niin, että jokaisella lapsella on mahdollisuus liikkumiseen ja liikunnan iloon päivittäin.

Tärkeimpänä painopisteenä on arkiliikunnan merkitys, ei kilpaurheilu tai tavoitteellinen valmentautuminen. Hankkeessa syvennetään Haapajärven liikuntapalveluiden toimintaa ja keskitetään resursseja nimenomaan lapsiperheisiin.

Kesällä hanke liikutti lapsia liikuntakätköilyn, perinneleikki- ja pelikerhojen merkeissä. Lasten liikuntapäivä Ronkaalan yleisurheilukentällä 9.7. HPJ Cruising tapahtuman yhteydessä keräsi mukavasti kävijöitä. Haapajärvi päivillä hanke oli mukana 4H:n perinnepäivillä ja Siiponkosken teatteripiknikillä. Hanke myös järjesti kuvasuunnistus päivän Haapajärvi päivillä.

Hankkeessa valmistettiin työpajoja. Työpajat olivat valmiita materiaalipaketteja, jotka valmistettiin kunkin toimintayksikön toiveiden mukaan. Työpajoja kierrätettiin syksyn aikana eri toimintayksiköissä Samoja toimintamalleja käytettiin tasapuolisesta eri toimintaympäristöissä. Syyskuussa lasten maatalousnäyttelyissä päästiin kuvabongaamaan ja kuun lopulla järjestettiin Ronkaalan yleisurheilukentällä Kids Amazing Race -tapahtuma varhaiskasvatuksessa oleville lapsille. Syyskuun luontosunnuntait kasvattivat suosiotaan kerta kerralta.

Lokakuun loppuun mennessä hanke oli liikuttanut lapsia kaiken kaikkiaan 1992 kertaa.

Muutosta liikkeelle -hankkeen päätöstilaisuutta vietetään Haapajärven joulunavauksen yhteydessä Joulupolun merkeissä la 26.11.2016.

Tervetuloa!