Siirry sisältöön

Haapajärven Biotuotetehtaan suunnittelu on käynnistetty

Kp 24 13.10.2015:

Puuta riittää Haapajärven biotuotetehtaalle, näin totesi biotuotetehtaan investoriselvityksen ohjausryhmä Haapajärvellä viime perjantaina. Asiantuntijatyönä tehtävästä selvityksestä vastaa Ramboll Finland Oy yhdessä GloCell Oy:n kanssa.
Selvitystyön taustalla on metsävarojen käytön lisääminen ja puun jalostusasteen nostaminen Väli-Suomen alueella. Uusimpien selvitysten mukaan Pohjois-Pohjanmaan metsävarat ovat lisääntyneet tiedettyä enemmän ja samanaikaisesti erityisesti Kainuuseen suuntautuvalla alueella puunkäyttö on vähentynyt.

Raaka-aineen saatavuuden puolesta Haapajärven alueella on hyvinkin tilaa uudelle nykyaikaiselle biotuotteita valmistavalle tehtaalle.

Pääosin Pohjois-Pohjanmaan liiton rahoittamalla ja Nivala-Haapajärven seutu Nihak ry:n hallinnoimalla hankkeella selvitetään kansainvälisten investoijien sekä pehmopaperi- ja pakkauskartonkivalmistajien edellytykset investoida biotuoteteollisuuteen Pohjois-Pohjanmaalle. Tapausesimerkkinä selvitystyössä on Haapajärven Biotuotetehdas.

Hankkeen ohjausryhmään kuuluvat edustajat Nivala-Haapajärven seutu NIHAK ry:stä, Haapajärven kaupungista, Maa- ja metsätaloustuottajien keskusliitto MTK:sta, Kalajokilaakson Metsänhoitoyhdistyksestä, Suomen Metsäkeskuksesta sekä Pohjois-Pohjanmaan liitosta.