Siirry sisältöön

Miehen kosketus

Tilaisuuden nimi: Miehen kosketus
Tilaisuustyyppi: Pelkkä ilmoitus
Kohderyhmä:kulttuuri ja taidenäyttelyt
Alkaa: 15.9.2017 18.00

Miehen kosketus -esitys Kulttuurisalissa perjantaina 15.9.2017 klo 18:00

Esityksen kesto noin 2,5 h sis. väliajan. Kahvio 8C:n luokkaretken hyväksi.

Liput 15 € Info kirjakaupasta ja tuntia ennen oveltaMIEHEN KOSKETUS VIERAILEE HAAPAJÄRVELLÄ

Kajaanin Kaupunginteatterissa saa 2.9. ensi-iltansa suomalaisten miesten kosketushistoriaa tutkiva dokumenttiteatteriesitys Miehen kosketus. Esitys vierailee Haapajärven kirjasto- ja kulttuuritalon Kulttuurisalissa pe 15.9.2017 klo 18:00.

Mitä tapahtuu, kun maaseudun pojat, metsien miehet, katujen kasvatit, duunariäijät, Talvisodan lapset ja koti-isät puhkeavat puhumaan suhteestaan kosketukseen? Mitä suomalaiset miehet ajattelevat suhteestaan toisiin miehiin, naisiin, erotiikkaan, väkivaltaan, isyyteen, hellyyteen?

Miehen kosketus on kaunis matka lapsuuden, miehuuden, vanhemmuuden ja vanhenemisen maisemiin. Teos piirtää koskettavan, hauskan ja yllättävän kartan suomalaisten miesten kosketusmaisemista.

Esitystä varten on haastateltu liki 50 suomalaista miestä heidän suhteestaan kosketukseen. Otantaa täydentää 25 asiantuntija- ja tutkijahaastattelua.
Poikkeuksellisen laaja haastatteluaineisto muodostaa esityksen dokumentaarisen rungon. Näyttämöllä näitä tarinoita ja kokemuksia tulkitsee viisi ammattinäyttelijää.

Vaara-kollektiivin ja Kajaanin Kaupunginteatterin tuottaman esityksen taustatyöstä, käsikirjoituksesta ja ohjauksesta vastaa Eino Saari. Teoksessa esiintyvät Panu Huotari, Janne Kinnunen, Mikko Orpana, Kimmo Penttilä ja Heikki Törmi. Esityksen koreografiasta vastaa Orpana, äänisuunnittelusta Janne Masalin ja Ilkka Tolonen, lavastuksesta Markku Hernetkoski, pukusuunnittelusta Maria Tolonen ja valosuunnittelusta Olli Seppänen.